Лиз Тръс ще е новият премиер на Великобритания. Британският външен министър

...
Лиз Тръс ще е новият премиер на Великобритания. Британският външен министър
Коментари Харесай

Следващият премиер на Великобритания Лиз Тръс: Борисе, възхищаваха ви се от Киев до Карлайл

Лиз Тръс ще е новият министър председател на Англия. 

Британският външен министър Лиз Тръс завоюва конкуренцията за водачеството на ръководещата Консервативна партия и премиерското кресло в Обединеното кралство. Това стана ясно в понеделник след оповестяването на резултатите от вътрешнопартиен избор, пише The Guardian, съобщи Пловдив 24

За кандидатурата на 47-годишната Тръс гласоподаваха 81 326 елементарни членове на Консервативната партия. Нейният конкурент, 42-годишният някогашен министър на финансите Риши Сунак, получи 60 399 гласа. Така като водач на ръководещата партия Тръс ще смени Борис Джонсън като министър председател на 6 септември и ще назначи ново държавно управление.

Тръс ще стане 56-ият министър-председател на Англия (или 78-ият, като се вземат поради тези, които са заемали тази служба повече от веднъж) и 15-ият по време на ръководството на кралица Елизабет II. Тя ще стане и третата жена отпред на кабинета след Маргарет Тачър (ръководи кабинета от 1979 до 1990) и Тереза ​​Мей (от 2016 до 2019).

Лиз Тръс съобщи, че е чест да бъда определена за партиен водач. Тя благодари на екипа на партията " за организирането на едно от най-дългите изявленията за работа в историята “. Тя благодари на своето семейство, другари и поддръжници.

Политикът отдаде респект на своите противници, изключително на Риши Сунак. Тя съобщи, че те са посочили " широчината и дълбочината на гения в Консервативната партия “.

Освен това Тръс благодари на отиващия си водач, " моят другар Борис Джонсън “:

" Борисе, направи Брекзит. Вие смазахте Джереми Корбин, пуснахте имунизацията. И се изправихте против Владимир Путин. Възхищаваха ви се от Киев до Карлайл “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР